Kuntoutus FAQ

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin kuntoutukseen osallistumisesta
Olemme koonneet yleisimpiä asioita, jotka saattavat askarruttaa kuntoutukseen tulijan mieltä. Kuntoutujille järjestetään aina tulopäivänä talon esittely- ja infotilaisuus, jossa voi myös kysyä epäselväksi jääneitä asioita.

Majoitus ja matkakulut
Majoitus on varattuna kahden hengen huoneissa joko rinnetaloissa päärakennuksen välittömässä läheisyydessä tai päärakennuksessa. Yhden hengen huoneita on rajoitettu määrä ja ne on varattava etukäteen; lisämaksun 30 €/vrk kuntoutujan tulee itse maksaa. Myös mahdollinen allergiahuoneentarve tulee ilmoittaa etukäteen. Mikäli saavutte Päiväkumpuun jo edellisenä iltana, tulee majoitus varata itse etukäteen. Yöpymisen hinta on 40 €/2hh sisältäen aamiaisen. Lisäyö maksetaan saapuessa. Kelalta on mahdollisuus saada korvausta 20,18 € lähettämällä kuitti yöpymisestä Kelalle mikäli Kela hyväksyy päivää aiemmin saapumisen esim. liikenneyhteyksien vuoksi. Matkakorvausten omavastuu on 19,82 €/suunta; Kela korvaa matkat yleisten kulkuneuvojen mukaan.

Varusteet
•    itsellä olevat lääkärin lausunnot ja viim. tutkimustulokset
•    henkilökohtaiset hygieniavälineet ja lääkkeet
•    vuodenaikaan sopivat ulkoiluvaatteet
•    sisäliikuntaan vapaa-ajan asu, sisätossut
•    riittävästi vaihtovaatteita
•    allasvoimistelua varten uima-asu

Ruokailut
Kuntoutus on täysihoidolla (aamiainen, kevytlounas, välipalahedelmä, päiväkahvit, päivällinen, iltapala). Ravintolasta ja aulabaarista voi myös ostaa päiväkahvia, kahvileipää ja virvokkeita. Erityisruokavalioista - laktoositon, gluteeniton, kala- tai kasvisruokavalio, diabetes ja kihti pyydämme ilmoittamaan etukäteen. Muista erityisruokavalioista lähettäkää meille myös lääkärintodistus.

Hoidot
Kuntoutus ei sisällä passiivisia yksilöhoitoja, kuten hierontaa. Halutessasi sinulla on mahdollisuus varata yksilöhoitoja omakustanteisesti Päiväkummun ajanvarauksesta. Suosittelemme varaamaan hoidot ennakkoon. Varaamme hoidot niin, etteivät ne mene päällekkäin kuntoutusohjelman kanssa.

Vapaa-aika
Vapaa-aikaanne voitte viettää ulkoillen, kuntosalissa treenaten, osallistumalla vapaa-ajanohjaajan järjestämiin illanviettoihin ja tanssien. Vuokraamme myös liikuntavälineitä ja lainaamme sisäpelejä.

Vakuutusturva
Päiväkummulla on lakisääteinen potilasvahinko- ja vastuuvahinkovakuutus. Vapaaehtoista tapaturmavakuutusta yrityksellä ei ole. Suosittelemme ottamaan kuntoutuksen ajaksi matka- tai tapaturmavakuutus. Useimpien matkavakuutusten yhteydessä on ns. vapaa-ajan vakuutus.

Yhteystiedot
Majoitus, ruokailut ja hoidot Myyntipalvelu (ma-pe klo 8-16.00) puh. 030 608 40, myynti@paivakumpu.fi
Kurssien sisältö: puh. 030 608 4286, lena.malm@paivakumpu.fi